Tuča na Wembleyu, krivci navijači Millwalla

Neredi u polufinalu FA kupa

Tuča na Wembleyu, krivci navijači Millwalla

Danas je na rasporedu bio polufinalni susret FA kupa u kojem su snage odmjerili Wigan i Millwall. Wigan je slavio 2:0. 

Utakmica je ostala u sjenci navijačkih nereda koje su prouzrokovali navijači Millwalla. Tuča na tribini između navijača Millwalla počela je tokom prvog poluvremena. 

 

Jedan navijač je prošao sa težim tjelesnim povredama, a policija je kasno reagovala. Uhapšeno je deset navijača Millwalla. Nakon susreta oglasio se predsjednik Wigana. 

 

"Ne razumijem zašto su se navijači Millwalla potukli međusobno. To daje jako lošu sliku o fudbalu. Znam da ih prati loša reputacija, ali ne razumijem zašto su se tukli međusobno," rekao je predsjednik pobjedničke ekipe. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti