Je li Rus bio ozbiljan ili se šalio?

Tursunov: Rafa čačka d*pe 30 sekundi, a vi ni riječ"

Ruski teniser Dimitry Tursunov kritikovao je sudije što češće ne opominju Rafaela Nadala kada prekorači dozvoljeno vrijeme između servisa.

Tursunov je dobio upozorenje pred opomenu u meču 1. kola turnira u Roterdamu sa Grigorom Dimitrovom, a na pauzi između gemova vodio je ne baš prijatan razgovor sa sudijom Cedricom Mourierom.

"Koliko sam prekoračio vrijeme? Manje ili više od Rafe", upitao je Tursunov Mouriera, koji mu je prethodno rekao da kasni nekoliko sekundi, ali još mu nije dao formalno upozorenje. 

"Mislim da Rafa prekorači vrijeme za osam sekundi i niko mu nikada ne daje upozorenje", nastavio je temperamentni Rus i dodao: 

"Rafa čačka d*pe 30 sekundi, a vi samo gledate. Niko ni riječ da kaže", rekao je ruski teniser koji je izgubio od Dimitrova 6:2, 1:6, 6:4. 

Ruski teniser van terena poznat je kao veliki šaljivdžija, pa je nakon meča na svom Instagram profilu okačio fotografiju na kojoj su sudija i on nasmijani, uz komentar: 

"Prijateljski razgovor sa Cedricom. Ovoga puta bez mikrofona".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.