Tužio Derricka Rosea što je propustio NBA sezonu

Rose tužen

Tužio Derricka Rosea što je propustio NBA sezonu

Midhat Šljivak

Košarkaš Chicago Bullsa Derrick Rose mogao bi se naći na sudu jer ga je 25-godišnji električar iz Illionisa Matthew Thompson tužio zbog izostanka sa NBA parketa.

Thompson je u tužbi koju je podnio naveo kako je dugogodišnji navijač Chicago Bullsa, te da je zbog Roseove povrede i izostanaka sa parketa doživio veliki mentalni stres i probleme sa zdravljem. Zbog toga je odlučio podići tužbu protiv superzvijezde Bullsa, koja se još uvijek oporavlja od teške povrede križnih ligamenata koljena.

Roseov povratak na parkete se očekivao pred kraj regularnog dijela sezone, no to se nije desilo, pa postoji mogućnost da propusti čitavu sezonu. Sada se očekuje i odgovor Rosea na podignutu optužnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.