Tužna slika nekada najboljeg napadača Evrope

Od sjaja do očaja

Tužna slika nekada najboljeg napadača Evrope

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Adriano nekada je bio jedan od najboljih napadača svijeta.

Adriano je prije desetak godina nosio dres Intera u kojem je pružao fenomenalne partije. Svojim golovima oduševljavao je ljubitelje fudbala u italijanskoj Seriji A. Ubrzo nakon toga zaigrao je i za Brazil gdje je igrao u tandemu sa Ronaldom i Ronaldinhom.

Ipak, nekoliko godina nakon toga Adriano se jednostavno izgubio. Brazilac je počeo da propušta treninge Intera, a sve češće je boravio u milanskim diskotekama. Karijeru je pokušao da oživi u Brazilu, ali poroci mu to nisu dozvolili.

Iako ovaj nekada sjajni napadač ima tek 34 godine na fudbalskoj sceni ga nema već godinama. Adriano je u Interu zarađivao pravo bogatstvo, ali očito je da ono nije izdržalo njegov tempo noćnog života. Adriano trenutno živi u brazilskim favelama, a najnovije slike ovog igrača rastužili su cijeli fudbalski svijet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi