Odustao od fudbala, postao beskućnik i pio po 29 tableta dnevno, a onda otkrio da ga žena vara

Tužna životna priča Tyronea Kirka

Odustao od fudbala, postao beskućnik i pio po 29 tableta dnevno, a onda otkrio da ga žena vara

Endin Čaušević

Nekadašnji engleski fudbaler Tyrone Kirk prethodnih desetak godina proživljava pravi pakao nakon što je njegova karijera propala, a kasnije je čak postao beskućnik.

Ovaj 35-godišnji bivši fudbaler je nekada bio veliki fudbalski potencijal, ali nažalost nikada nije uspio da ispuni očekivanja. Kirk je čak svojevremeno bio na probi u Manchester Cityju i bio je blizu ugovora, ali ubrzo nakon toga njegov život je krenuo nizbrdo.

Kirk je pored Manchester Cityja bio na probama u Sheffield Unitedu i St. Johnstoneu, ali nije uspio da dođe do ugovora. Iako su mnogi govorili da je izuzetno talentovan na kraju psihički nije bio dovoljno jak da se nosi s izazovima.

On je igrao većinom u engleskim niželigašima i najveći trag ostavio je u Sunthorpe Unitedu gdje je i ponikao. Kasnije je doživio nekoliko teških situacija zbog čega je pao na samo dno.

Život mu se počeo raspadati nakon iznenadne smrti njegovog oca, a ubrzo nakon toga se razveo od svoje tadašnje supruge. Počeo je dosta piti i fudbal je već tada bio totalno nebitan za njega.

Oglasi

Prije dvije godine se našao u centru pažnje kada se pojavio na sudu zbog krađe parfema. Molio je sudiju da ga osudi i pošalje u zatvor jer se nadao da će tako dobiti potrebnu pomoć da spasi svoj život.

Kirk je karijeru završio 2015. godine, a nakon toga je pao na samo dno. Postao je beskućnik i počeo je krasti, te je pao u veliku depresiju koja mu i dan danas pravi ogromne probleme.

"U nekoliko godina od profesionalnog fudbalera sam postao beskućnik. U samo dvije ili tri godine sve je krenulo po zlu u mom životu. Sve je počelo kada mi je preminuo otac. Postao sam depresivan i počeo sam uzimati Tramadol. Te tablete protiv bolova su najveće zlo. Pio sam ih po 29 dnevno", priča Kirk i nastavlja.

"Alkohol nikada nije bila moja stvar. Trebao sam samo nešto u tom trenutku da prestanem misliti na ono što mi se dešava. Ne mogu da objasnim kakav je to osjećaj. Završio sam na tim tabletama protiv bolova i pokušao sam samo da pobjegnem od svega što se dešava".

"Postao sam baš ovisan o njima. To je bio užasan period mog života. Trebala mi je profesionalna pomoć, ali me stid bilo priznati. Postao sam profesionalni igrač dosta mlad i imao sam taj neki ponos i nisam mogao da priznam i tražim pomoć. Došao sam do toga da uzimam tablete i istovremeno plačem i tražim pomoć. Više me nije bilo ni briga šta će biti sa mnom. No, drabo mi je što je sada pomoć došla i skidanje s Tramadola je bio moj novi početak".

Njegova tadašnja supruga mu je bila velika pomoć tada, ali je ubrzo nakon toga saznao da ga vara i odlučio je da napusti njihov dom. Postao je beskućnik i spavao je po parkovima i ulicama.

"Nakon razvoda nisam imao gdje da odem. Izgubio sam porodicu i nisam imao ništa. Živio sam na ulici i očajno trebao novac. Zato sam krao i zbog toga ću se kajati do kraja života. Ja sam dobar čovjek i želim ponovo biti takva osoba. Idem korak po korak i nadam se da ću uspjeti".

Kirk sada ponovo ima svoj dom i dio je organizacije koja mu pomaže da "stane na noge". Imao posao dostavljača, te se brine i za svoje troje djece. Redovno posjećuje kliniku i vodi računa o sebi.

Top Komentari

pajo_zdjelar
Ovakve priče ni sarajevski As onomad nije pisao....pa svaki dan nadjete jednog....odakle ih vise vadite.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi