Tyson nepoželjan na Novom Zelandu

Tyson nepoželjan na Novom Zelandu

Nekadašnji višestruki svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson nije poželjan na Novom Zelandu. Naime, Tysonu su odbili izdati vizu za tu državu i na taj način mu onemogučili učešće na humanitarnoj manifestaciji na koju je bio pozvan.

Novozelandske imigracijske vlasti isprva su dozvolile dolazak 46-godišnjeg bivšeg boksera, ali su promijenile mišljenje nakon kritika novozelandskog premijera Johna Keya, prenose mediji.

Novozelanđani su odbili pružiti gostoprimstvo Tysonu jer po zakonima te države vizu nije moguće izdati osobi koja je bila osuđena na najmanje pet godina zatvora. Tyson je 1992. godine u SAD-u osuđen na šest godina zatvora zbog spolnog napada na osamnaestogodišnjakinju, a pušten je iz zatvora nakon tri godine.

Key je izjavio da nikada ne bi izdao vizu čovjeku koji je osuđen za zločin kakav je nasilje nad ženama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti