U četvrtak sljedeće saslušanje Oscara Pistoriusa

Ključni svjedok tužiteljstva danas "ostao bez teksta"

U četvrtak sljedeće saslušanje Oscara Pistoriusa

Edmir Škorić

Nakon 45 minuta stanke danas u popodnevnim satima nastavljeno je saslušanje najpoznatijeg paraolimpijskog sportiste Oscara Pistoriusa zbog ubistva svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Ključni svjedok tužiteljstva Hilton Botha uvjerljivo je izlagao u prvom dijelu, ali se u nastavku slomio... 

 

On je kazao da Pistorius nije zvao policiju nakon što je upucao djevojku, te da je u tom trenutku, kada je pucao, imao proteze na svoji nogama, obzirom da su rupe od metaka u vratima imale putanju odozgo prema dolje.

 

Odbrana je tvrdila da je pucao iz straha s poda jer se osjećao bespomoćno i ugroženo bez njih. Botha je još izjavio da mu je Oscarov susjed rekao da je čuo svađu i ženski vrisak prije nego su se čuli pucnji.

 

Nakon stanke odbrana je tražila od Bothe da odgovori na kojoj udaljenosti se nalazio taj svjedok koji je sve tako dobro čuo. Botha se počeo izmotavati, a na kraju je rekao da je udaljenost bila 600 metara.

 

Sudac je zatim prekinuo saslušanje, a nastavak je u četvrtak. "Istina izlazi na vidjelo", riječi su Pistoriusove obitelji nako izlaska iz sudnice. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti