U toku privođenje navijača Novog Pazara

Zbog odgovora na transparent o Srebrenici

U toku privođenje navijača Novog Pazara

A. Haznadarević

Nakon što su transparentom uzvratili na ismijavanje srebreničkih žrtava od strane navijača beogradskog Rada, pokrenuta je akcija hapšenja navijača Novog Pazara.

Prema navodima srbijanskih medija, u akciji tamošnje policije, biće privedeno 19 navijača Novog Pazara zbog skandaloznog transparenta o žrtvama trgovine organa na Kosovu.

 

Na spornom transparentu je pisalo: "Rešen rebus: Srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća".

 

Ovo je bio odgovor Novopazaraca na daleko skandalozniji transparent navijača Rada, ako bi gledali brojeve žrtava koje su ismijavane.

 

Tada su Beograđani razvili trasparent: "Rešite rebus", a "rešenje" je bilo "Nož, žica, Srebrenica".

 

Ostaje pitanje, kako je moguće da navijači zbog veličanja jedne tragedije budu privedeni, a drugi zbog veličanja mnogo veće (genocida u kojem je stradalo više od 8.000 ljudi) ostanu na slobodi.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.