Uhapšen fudbaler Rapida iz Beča zbog napada na džamiju u Kiseljaku

Pivskim flašama oštetili džamiju

Uhapšen fudbaler Rapida iz Beča zbog napada na džamiju u Kiseljaku

Nakon jučerašnjeg napada na džamiju u Kiseljaku uhapšena su dvojica fudbalera od kojih jedan igra u austrijskoj Bundeslgii za ekipu Rapida iz Beča.

Kako je potvrđeno portalu Faktor.ba, radi se o Dejanu Ljubičiću koji nastupa za mladu austrijsku reprezentaciju, a džamiju je gađao pivskim flašama skupa sa Danielom Sudarom koji je također fudbaler.

Njih dvojica su prijavljena jučer oko 5.25 sati, a brzo su identifikovani i lišeni slobode. Nakon izlaska na uviđaj pripadnici MUP-a Srednjebosanskog kantona su u blizini Gradske džamije pronašli staklene flaše "Heineken" piva.

O slučaju je obavješteno i Kantonalno tužilaštvo u Travniku. Daniel Sudar (19) je nekada bio junior Rapida, a danas brani boje niželigaškog Neustadt II.

Top Komentari

amar.k
i ovo se stalno desava! kad si vidio bosnjaka da ostecuje crkve mozda samo onda kad hoce nesto da ukrade. daleko su bosnjaci ispred vas u svakom pogledu a vi se i dalje tjesite da bolje igrate tenis i vaterpol gluperde
29 1
hasanze
Jesu hrabri mamu im nacionalisticku.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi