Uhapšeno 78 navijača Spartaka zbog propagiranja nacizma

Uhapšeno 78 navijača Spartaka zbog propagiranja nacizma

Edmir Škorić

U srijedu navečer uhapšeno u Jaroslavlju uhapšeno je 78 huligana tokom utakmice Ruskog kupa između Yaroslavla i Spartaka.

Spartak je kao favorit gostovao Yaroslavlu u osmini finala domaćeg kupa, no teškom mukom izborili su četvrtfinale. Kombarov je dvadesetak minuta prije kraja iz penala zabio za prolaz crveno-bijelih protiv niželigaša.

No, sva dešavanja s travnjaka zasjenio je "potez" gostujućih navijača, koji su optuženi za iskazivanje nacističkih simbola tokom utakmice. 

Glavni sudija utakmice bio je prisiljen prekinuti susret na 20 minuta, a policija je privela 78 neprijateljski nastrojenih "navijača".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.