Ukrao bijelu tačku sa terena

Tokom prekida utakmice Fortuna - Herta

Ukrao bijelu tačku sa terena

A. Haznadarević

Fortuna iz Düsseldorfa je postala novi Bundesligaš, odigravši bolje dvomeč sa berlinskom Hertom. A da je to uspjeh o kojem će se godinama pričati znao je i navijač koji je ukrao zanimljiv "predmet" sa terena.

Ukradeni dio terena najbolje pokazuje kakav je haos vladao na odučujućoj utakmici doigravanja za plasman u najelitniju fudbalsku ligu u Njemačkoj.

Navijači Fortune su pred sami kraj nakon jednog sudijskog zvižduka pomislili da je to kraj utakmice te su utrčali na teren, a navijač kojeg magazin Bild opisuje kao "najvećeg idiota među navijačima" je iskoritisio tu priliku da iskopa i odnese dio terena sa kojeg se izvode jedanesterci.

 

Iako ga je jedan zaštitar pokušao spriječiti u tome, navijač je ostao ustrajan u želi da kući donese bijelu tačku sa terena.

 

Poslije utrčavanja navijača koji su vraćeni na svoja mjesta tek nakon 20 minuta, sudija Wolfgang Stark je morao lično zamoliti igrače Herte da se vrate na teren kako bi odigrali preostalih 40-ak sekundi utakmice. Po završetku meča se ponovo dodgodila ista scena, te je travnjak Fortuninog stadiona ponovo bio ispunjen hiljadama navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.