UniCredit globalni partner i globalni bankarski partner  37. America's Cup tamičenja

UniCredit globalni partner i globalni bankarski partner 37. America's Cup tamičenja

Sponzorski tekst

Svjetski poznati America’s Cup i UniCredit s oduševljenjem najavljuju potpuno novu saradnju sa Unicredit-om kao globalnim partnerom i ekskluzivnim globalnim bankarskim partnerom 37. America’s Cup-a 2024.

37. America's Cup održaće se u Barseloni od 12. do 20. oktobra, a preliminarna regata će se održati u Vilanovi i La Geltru u Kataloniji, Španija od 14.-17. 9.2023. Paneuropska komercijalna banka UniCredit se pridružila dugogodišnjem međunarodnom takmičenju u jedrenju, kako bi se publici širom svijeta približilo uzbuđenje, drama i trijumf trke za trofej.
America’s Cup je poznat kao najstariji međunarodni sportski trofej na svijetu., sa prvim takmičenjem održanim 1851. godine, te predstavlja nevjerovatan test fizičke izdržljivosti za takmičare. Posljednje takmičenje je s nestrpljenjem pratilo oko 931 miliona gledalaca širom svijeta, sa najvećom gledanošću u Evropi.

Očekuje se da će 2024. godine takmičenje privući još veću publiku iz Evrope, kada će glavni događaj će biti održan u Barseloni i gdje 4 od 6 timova koji predstavljaju stari kontinent (Švajcarska, Italija, Velika Britanija i Francuska). Osim toga, 8 od 12 ženskih i omladinskih timova Kupa Amerike su iz Evrope.

Uz ovako veliko interesovanje koje se očekuje u Evropi, America's Cup nije mogao izabrati boljeg globalnog partnera i globalnog bankarskog partnera od UniCredita, finansijske institucije sa dugim nasljeđem u Europi, prisustvom u 13 zemalja širom kontinenta te 15 miliona klijenata širom svijeta. Banka je nedavno zabilježila rekordne rezultate za drugi kvartal i prvu polovinu 2023. godine, ostvarivši najbolje rezultate u istoriji za svaki period i 10 kvartala uzastopnog rasta.

Ovo partnerstvo je unija zasnovana na zajedničkim vrijednostima, kao i zajedničkom fokusu na inovacije i posvećenost održivosti. Ugovor o održivosti AC37 Event Ltd i World Sailinga osiguraće ulaganje u projekte zajednica u sklopu Barcelonine inovativne Plave ekonomije, koja podržava morsko okruženje u regiji, i da je podržana strategijom održivosti World Sailing Agende 2030.

Ova posvećenost ekološkoj i društvenoj održivosti ogleda se u UniCredit strateškim ciljevima. Banka ima dugogodišnji fokus na financiranje održivog rasta u partnerstvu sa svojim klijentima. Ove godine pokrenuto je Finanziamento Futuro Sostenibile (Finansiranje održive budućnosti) u Italiji, kao i više obrazovnih inicijativa usmjerenih na mlade kroz UniCredit Fondaciju. Junski „Poziv za edukaciju” imao je za cilj finansiranje obrazovnih projekata širom kontinenta, dok se u julu Fondacija udružila sa Junior Achievement Europe kako bi uložila 6,5 miliona eura u obrazovne programe na deset teritorija Banke.

Andrea Orcel, izvršni direktor UniCredit Grupe, ovim povodom je izjavio: „UniCredit je ponosni globalni partner takmičenja sa tako bogatim naslijeđem kao što je America's Cup. Ovaj trofej je simbol nevjerovatnih podviga koji se mogu postići timskim radom i odlučnom težnjom ka zajedničkom cilju. To je ujedno i pokretačka snaga svega što radimo u UniCreditu – naši nedavni uspjesi unatoč „nemirnim vodama“ u makroekonomskom okruženju su dokaz za to –stoga je i ovo partnerstvo realizovano u skladu sa tim načelima.”

„To je slučaj i kada je u pitanju održivost. Divimo se Grantu i radu AC tima na usklađivanju s Agendom održivosti World Sailing-a 2030. kao posebnom svjetskom događaju. Ekološka i društvena održivost – „E“ i „S“ u ESG-u – takođe su prioriteti za UniCredit, a ovo partnerstvo će nam pomoći da damo značajan doprinos društvenom uticaju za sve naše zainteresovane strane“.

Grant Dalton, izvršni direktor America’s Cup Events je izjavio: „America’s Cup želi toplu dobrodošlicu UniCredit Grupi u svoju porodicu, kao globalnom bankarskom partneru 37. America's Cup u Barseloni. Vrijednosti integriteta, odgovonosti i brige UniCredit Grupe ogledaju se u svemu što smo namjeravali postići takmičenjem. Na primjer, odlučni smo da zagovaramo raznolikost kao što je to učinila Banka kroz Youth & Puig Women’s America’s Cup događaj. Takođe, preuzeli smo obaveze u pogledu održivosti s ciljem osnaživanja lokalnih zajednica u Barceloni, koje su u skladu s vlastitim akcijama UniCredita u dijelu održivosti i njegovom navedenom svrhom: osnažiti zajednice da napreduju.”

“Napredak je sastavni dio onoga što je potrebno da se takmiči, i zaista osvoji America's Cup. Uzbuđeni smo što ćemo raditi s partnerom koji dijeli toliko istih vrijednosti kao i mi, i radujemo se radu s Andreom i njegovim globalnim timom, kako bismo publici doveli izvanredno putovanje 2024. godine.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti