UniCredit podržava završnicu Davis Cupa

Završnica natjecanja održat će se od 25. novembra do 5. decembra 2021.

UniCredit podržava završnicu Davis Cupa

O. Lekić

UniCredit, čije su članice UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, postao je glavni partner i službena banka završnice Davis Cupa by Rakuten (ekskluzivni partner u kategoriji bankarstva).

UniCredit se može pohvaliti izvrsnim dosadašnjim rezultatima u sponzoriranju velikih sportskih događaja. Davis Cup odličan je izbor za UniCredit zahvaljujući širokoj geografskoj prisutnosti, predanosti grassroot tenisu, te orijentaciji na održivost i predanost unaprjeđenju igre putem digitalizacije.

"Izabrali smo Davis Cup kao sponzorsku platformu koja se savršeno uklapa u našu strategiju za pozicioniranje banke kao paneuropske komercijalne banke", izjavio je Andrea Orcel, izvršni direktor UniCredita. Dodao je kako profesionalni teniseri predstavljaju izvrsnost, snagu i timski rad čemu teži i UniCredit, te kako je Davis Cup jedan od vodećih međunarodnih teniskih događaja.

Završnica Davis Cupa by Rakuten održat će se u tri grada od 25. novembra do 5. decembra 2021. godine: u Innsbrucku i Torinu održat će se četvrtfinalna natjecanja za dvije od ukupno šest skupina, dok će se ostala četvrtfinala, polufinale i finale održati u Madridu. Također, tokom takmičenja dodijelit će se i posebna nagrada UniCredita - ACE4sustainability: nagradna donacija odabranim humanitarnim organizacijama, koje djeluju na području ESG-a i učestvovanje u bacanju novčića prije početka teniskih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi