Upoznajte detaljnije zlatnog dečka BH nogometa

Priča o Nedimu Hadžiću

Upoznajte detaljnije zlatnog dečka BH nogometa

O. Lekić

Jedan od najperspektivnijih nogometaša u BiH, čije sjajne igre u mlađim kategorijama nisu prošle neopaženo dobio je šansu da igra sa prvim timom. Nije mu trebalo dugo da uzvrati svojim prvim pogotkom. Slavni Guardian uvrstio ga je na listu 60 najvećih talenata u svijetu, dok ga je talijanski Tuttosport nominovao za nagradu Golden boy. Ostaje da vidimo da li će ovaj talentovani mladić dobiti šansu i možda zablistati neprekidnim sjajem na vječitom derbiju koji je na programu narednog vikenda.

Nedim Hadžić potiče iz sportske porodice, otac mu je bio nogometaš, majka rukometašica i kako sam priznaje, lopta je od uvijek bila njegova omiljena igračka. Prve nogometne korake naučio je u Novom Gradu i Olimpiku da bi u junauru 2015. godine postao član Akademije FK Sarajevo. U omladinskim selekcijama Sarajeva pokazao je sav svoj raskošni talenat, te je sa 57 postignutih golova u sezoni postavio klupski rekord. Sjajne igre u mlađim kategorijama Akademije FK Sarajevo nisu prošle neopaženo s obzirom da ga je slavni Guardian uvrstio na listu 60 najvećih talenata u svijetu, dok ga je talijanski Tuttosport nominovao za nagradu Golden boy.

Pored toga, golovi Hadžića u ključnim utakmicama kvalifikacije protiv Rusije i Italije, odveli su našu U-17 reprezentaciju na Europsko prvenstvo u Azerbejdžan. Nastup na Euru Hadžić smatra vrhuncem svoje karijere.

U januarskom prijelaznom roku, za mladog napadača Sarajeva zainteresovani su bili slavni klubovu poput Benfice i West Hama, ali se Hadžić odlučio da ostane u bordo dresu i da produži ugovor s FK Sarajevo kako bi se dalje razvijao kao igrač i kako bi se što više navikao na seniorski nogomet.

Za prvi tim, Hadžić je debitovao u posljednjem kolu prošle sezone protiv Krupe, a svoj prvi gol kao prvotimac Sarajeva postigao je u Zenici protiv Čelika. Kako priznaje, tu noć nije spavao, stalno mu se vraćala slika kako lopta ide u mrežu i to je trenutak koji će vječno pamtiti.

Najviše voli špansku Primeru, a od klubova, Barcelona je na prvom mjestu. To je stil igre koji mu se najviše sviđa i njegov nogometni san je da jednog dana obuče dres slavnog katalonskog kluba. Kada su u pitanju nogometni uzori za Hadžića dileme nema, to je Luis Suarez. Kako kaže, Suarez mu daje dodatni motiv da radi i trenira što više, kako bi jednog dana dostigao njegov nivo igre. Zbog svega toga nadimak bosanski Luis Suarez, koji mu je dao Guardian, čini ga još sretnijim.

Nedimov talent je neupitan za sve fudbalske stručnjake, a da li će postati i bosanski Suarez ovisi kako o njegovom predanom trudu i radu tako i načinu na koji će klub da ga razvija u ovom ključnom prelaznom periodu iz juniora u seniora. Vidjet će se već ovog vikenda kako klubski čelnici rade sa ovim mladim talentovanim igračem kada se sastaju najveća dva sarajevska rivala.

U nastavku pogledajte video prilog sa Nedimom Hadžićem: 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti