Uprava Stuttgarta Grosskreutzu u bolnici uručila otkaz

Nesretni Grosskreutz

Uprava Stuttgarta Grosskreutzu u bolnici uručila otkaz

Edmir Škorić

Osvajač Svjetskog prvenstva s Njemačkom, Kevin Grosskreutz, završio je u bolnici s teškim povredama glave.

Grosskreutz je stradao u uličnoj tučnjavi. On je s prijateljima izašao u grad poslije pobjede nad Kaiserslauternom, a na kraju je doživio napad od strane nekoliko osoba.

Hitno je prevezen u bolnicu, ima ozbiljne povrede, a sada je stigla još jedna loša vijest - Stuttgart mu je dao otkaz.

Nakon dvosatnog sastanka u bolnici, klub mu je uručio otkaz nakon samo 12 mjeseci, pošto je prije godinu dana stigao kao pojačanje iz Galatasarayja. 

Grosskreutz je i u prošlosti imao incidente, a ovaj posljednji bio je kap koja je prelila čašu i uprava Švaba više nije imala strpljenje. On je ove sezone za Stuttgart odigrao 17 mečeva, a njegov sada već bivši tim je vodeći u 2. Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi