Milioni su prošlost: Najgori dan u životu Usaina Bolta!
Foto: Instagram - @usainbolt

Legenda opljačkana

Milioni su prošlost: Najgori dan u životu Usaina Bolta!

Eldar Ganibegović

Jedan od najvećih sportista svih vremena, Usain Bolt, opljačkan je i izgubio je milione. Definitivno trenutno prolazi kroz jedan od najtežih perioda u životu.

Usain Bolt je bio žrtva masovne sajber pljačke. Milioni dolara nestali su sa investicionog računa Jamajčanina, objavio je njegov agent Nugent Walker.

Jamajčanska policija je već započela istragu o ovom slučaju. Walker je prenio da je Usain Bolt primijetio neke sumnjive aktivnosti na svom računu ranije ove sedmice.

"Počeli smo proces da razjasnimo činjenice", rekao je agent Usaina Bolta, koji, međutim, nije precizirao tačan iznos koji je nestao s računa.

"Njegovi računi su pod istragom. On radi sa ovom investicionom kompanijom više od deset godina", rekao je Walker, prenosi Mundo Deportivo .

Iz prvih istraga, čini se da je bivši zaposlenik institucije umiješan u veliku bankovnu prevaru, a račun Usaina Bolta se našao na njegovoj listi.

Oglasi

Kao rezultat svojih nastupa, jamajčanski sportista je zaradio impresivno bogatstvo od preko sto miliona dolara.

Štaviše, nakon povlačenja iz sportske karijere, Usain Bolt je postao uspješan poduzetnik.

Inače, Usain Bolt bi mogao ponovo da se takmiči. Ne u zvaničnom takmičenju, već zato što ga je izazvao lično aktuelni olimpijski šampion, Marcel Jacobs.

"Ti si moj uzor, kapa dole! Ali izjavili ste da ste uvjereni da me možete pobijediti! Tako da sam spreman da prihvatim izazov. Šta kažete na trčanje u dobrotvorne svrhe?", bila je poruka koju je uputio Jacobs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi