Usain Bolt plače za nestalim milionima - "Gdje je istina u svijetu laži?"
Usain Bolt ostao bez poprilične cifre s računa, ali još uvijek je poprilično bogat čovjek

Legenda ostala bez 10 miliona

Usain Bolt plače za nestalim milionima - "Gdje je istina u svijetu laži?"

Midhat Šljivak

Najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt potvrdio je na društvenim mrežama kako je bio žrtva prevare u kojoj je izgubio čak 10 miliona dolara.

Brojni svjetski mediji prošle sedmice su prenijeli priču da je najbrži čovjek svijeta Usain Bolt žrtva prevare u kojoj je izgubio ogroman novac i ta priča se ispostavila kao tačna.

Bolt je uložio 10 miliona dolara u investicioni fond 2012. godine. Novac je navodno bio siguran na računu na Jamajci, ali je novac nestao s računa. Ostalo mu je 2.000 dolara.

Usain vjerovatno nikad neće moći da vrati novac. Javnosti se obratio porukom na društvenim mrežama u kojoj piše.

"Gdje je istina u svijetu laži? Novac je korijen zla kroz historiju", napisao je Bolt na Instagramu.

Oglasi

Istraga o prevari uveliko traje. Bolt nije jedina žrtva i smatra se da je barem još 30 osoba na isti način ostalo bez novca sa svojih računa.

Navodno je novac pokupio bivši uposlenik investicione kompanije i vjeruje se da je odšetao s milijardu i 200 miliona dolara.

Srećom po Bolta izgubljenih 10 miliona dolara neće previše utjecati na njegovo bogatstvo. On je u prethodnim godinama izgradio pravu imperiju.

Čuveni sprinter stekao je desetine miliona tokom profesionalne karijere i trenutno je 'tažak' oko 90 miliona dolara, što je za jednog atletičara vrhunska cifra.

Podsjetimo, Usain Bolt je još uvijek vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 metara i ne nazire se čovjek koji bi ga uskoro mogao skinuti.

Rekord na 100 metara od 9.58 postavio je u Berlinu 2009. godine, kao i svjetski rekord na 200 metara koji iznosi 19.19.