Uši nisu stradale: Sastali se Tyson i Holyfield

Uši nisu stradale: Sastali se Tyson i Holyfield

U junu 1997. godine, Mike Tyson i Evander Holyfield su bili zakleti neprijatelji koji su ukrstili rukavice u sjajnom meču koji nije završio onako kako su istinski ljubitelji boksa željeli da završi.

Tyson je prilikom jednog 'zagrljaja' uspio da odgrize mali komad uha svom protivniku,  a ovaj okršaj je zahvaljujući tom detalju ušao u historiju.

 

Ipak, skoro 16 godina kasnije ovaj dvojac se ponovo sastao. Događaj ovoga puta nije imao borilački karakter. Bila je to promotivna večer u Chicagu u kojoj je jedan od domaćina bio Holyfield.

 

Tyson je došao nenajavljen te se srdačno pozdravio sa svojim nekadašnjim rivalom. Tokom pozdravljanja, slavni bokser se potrudio da svoje zube drži podalje od Evanderovih ušiju.

 

"Samo sam želio da vidim Evandera. Volim Evandera. Zauvijek sam povezan sa njim", rekao je Tyson koji je u Chicagu boravio zbog svog showa koji će se prikazati u 36 gradova.

 

"Mislim da on ljudima želi pokazati šta je krenulo po zlu. On cijeni to što sam mu oprostio. On je sebi oprostio. Tako se u životu prilagođavate", rekao je iznenađeni Holyfield.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.