Otjerali ga na ružan način, a onda su napadi počeli: "Prvo sam pomislio da je to srčani udar"

Ostao bez kluba i cijeli svijet mu se srušio

Otjerali ga na ružan način, a onda su napadi počeli: "Prvo sam pomislio da je to srčani udar"

E. Čaušević

Nizozemski fudbaler Gregory van der Wiel prije godinu i po dana odlučio je da prekine svoju karijeru i uzme odmor, ali sada je ponovo spreman da se vrati na fudbalski teren.

Van der Wiela pamtimo po odličnim igrama u Ajaxu iz kojeg je na ljeto 2016. godine prešao u PSG. Ipak tu je igrao samo godinu dana, a potom je otišao u Fenerbahče. No, i u Turskoj se zadržao samo godinu dana, a onda je za milion eura potpisao za Cagliari.

Nizozemac je na sardiniji proveo svega pola godine i bilo je vrijeme da ponovo pakuje kofere. Ovaj put odlučio je da se okuša u MLS-u i potpisao je za Toronto. U Torontu je imao odličnu sezonu, ali onda je uslijedio šok jer su iz kluba poručili da više ne računaju na njega.

Van der Wiel je potom pokušao da ode u Los Angeles i igra za Galaxy ili LAFC, ali mu to nije uspjelo. Iako je bio itekako poznat fudbaler pronalazak novog kluba kao da nije bio moguć. Zbog toga su počeli napadi panike s kojima se jedva izborio.

"Već više od godinu dana se borim s napadima panike i anksioznosću. Sve je počelo dok sam odmarao u kući u Los Angelesu. Tada nisam znao šta se dešava jer mi je srce počelo ubrzano kucati. Mislio sam da imam srčani napad. Kada sam se smirio pomislio sam da imam psihičkih problema i otišao sam u bolnicu na razne preglede", priča Van der Wiel i nastavlja.

"Nakon pregleda ustanovili smo problem i lagano sam pronašao razloge zašto se to desilo. Kao fudbaler sam uvijek imao nevjerovatn pritisak i to je ostavilo traga. Emocije sam ostavljao po strani godinama i to me slomilo. Frustracije, bijes, razočarenje, tuga... sve to sam stavio sa strane kako bih nastavio s karijerom i životom".

"Prethodne godine su bile teške i počelo je u PSG-u. Nisam bio sretan, a nakon toga u Istanbulu je bila još teža godina. Najveće razočarenje doživio sam u Torontu. Imao sam odličnu godinu, zavolio sam tim i grad, a onda je došao šok. Niotkud su mi poručli da ne računaju na mene i to me još uvijek boli".

"Nastavio sam sa životom i to sam isto ostavio po strani. Došao u LA da nađem klub, ali ni to nije uspjelo. Htio sam da idem u Atlantu kod starog trenere De Boera, ali ni on nije pokazao neki interes. Nudio sam i besplatno da igram, a onda su počeli napadi. Tu se moja karijera nekako završila".

No, nakon svega Van der Wiel se odlučio vratiti u Amsterdam kako bi bio s porodicom i sada je ponovo spreman da igra fudbal.

"Waalwijk mi je pružio šansu da ponovo treniram kao profesionalac. U Amsterdamu sam i osjećam se mnogo bolje. Želim da se vratim na teren i ponovo budem sretan. Klub me dočekao odlično i dali su mi sve što mi treba. Ne znam još kada ću zaigrati, ali sam na pravom putu. Htio sam da pokažem s kakvim problemima sam se borio i još uvijek borim. Ljudi me prozivaju, a ne znaju šta mi se dešava. Za mene ovo nije bio dobar period, ali sam pobijedio i gledam samo naprijed", zaključio je Van der Wiel.

Promo

Top Komentari

Penderinos
"Van der Wiela pamtimo po odličnim igrama u Ajaxu iz kojeg je na ljeto 2016. godine prešao u PSG." očigledno vi imate problema sa pamćenjem, lik je još u sezoni 12/13 prešao u PSG gdje se zadržao do isteka ugovora 2016. Al' haj nije vam prva greška
4 2
Opijum
Ja da prčim Rose Bertham ne bih se bunio.. hehe razmaženi cuko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi