Velika tragedija pogodila legendarnog Valderramu

Nakon smrti oca izgubio i sestru

Velika tragedija pogodila legendarnog Valderramu

Endin Čaušević

Carlos Valderrama zasigurno je jedan od najlegendarnijih fudbalera u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Nekadašnji kolumbijski fudbaler ostao je zapamćen najviše po svojoj neobičnoj frizuri o kojoj se i danas priča. Ipak, Valderramu je ovih dana zadesila velika porodična tragedija.

Naime, njegova sestra Gloria Maria Valderrama poginula je prije nekoliko dana u saobraćajnoj nesreći. Njegovi prijatelji izjavili su da je ova vijest dotukla legendarnog igrača koji već danima ne izlazi iz svog doma. Prošli mjesec njegov otac je preminuo u 81. godini života.

Podsjećamo, Valderrama je odigrao 111 utakmica za Kolumbiju i postigao je 11 golova. U svojoj karijeri osvojio je Kup Francuske sa Montpellierom, te nekoliko titula u Kolumbiji sa Atletico Juniorom. 1996. godine izabran je za najboljeg igrača američkog MLS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi