Velika tuča hokejaša Medveščaka i KAC-a

Velika tuča hokejaša Medveščaka i KAC-a

Polufinalni susret EBEL hokejaške lige između zagrebačkog Medveščaka i austrijskog KAC-a obilježila je velika tuča na ledu.

U tuči su učestovali gotovo svi hokejaši obje ekipe i cijeli je incident trajao gotovo deset minuta, a bilo je zanimljivo pogledati i šakački obračun dva golmana.

 

Epilog svega su drakonske kazne za dvojicu igrača Medveščaka, Frank Banham dobio je sedam utakmica uslovne suspenzije, dok je Joe Prpic zaradio četiri utakmice suspenzije, plus dvije uslovno.

 

Zanimljivo je da nijedan igrač austrijske ekipe nije sankcionisan, ali svakako treba imati na umu da je EBEL ipak austrijska liga...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.