Veliki Dino Rađa zasvirao u dresu reprezentacije BiH
Nekada sjajni centar Jugoplastike, Panathinaikosa, Bostona... po završetku karijere zamijenio je košarkašku loptu sa gitarom (Foto: Facebook)

Loptu zamijenio gitarom

Veliki Dino Rađa zasvirao u dresu reprezentacije BiH

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa po završetku karijere posvetio se ponajviše muzici.

Nekada sjajni centar obožava svirati gitaru, čak je prije nekoliko godina u Splitu osnovao i bend D.I.P, a tekst za pjesmu "Da je bajker biti lako", koju su prvo snimili, napisao je upravo on.

Na društvenim mrežama Rađa je podijelio videozapis sa posljednje svirke, a ono što je bilo interesantno, jeste da je na sebi imao dres nogometne reprezentacije BiH sa brojem 17. Poklonio mu ga je inače Senijad Ibričić s kojim je već godinama veliki prijatelj.

Rađa nije vješt s gitarom kao legendarni Jimi Hendrix, ali da nije ušao u Kuću slavnih kao veliki košarkaš, pa da je umjesto u sportske išao u muzičke dvorane, danas bismo vjerovatno u lokalima slušali taktove njegovih hitova. No, dobro, 'svirao' je on fantastično i na parketima širom svijeta i uz te "taktove" svi su uživali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi