Veliki gubici vlasnika Arsenala i Chelseaja

Usmanov i Ambramovič izgubili ogroman novac

Veliki gubici vlasnika Arsenala i Chelseaja

M. Šljivak

Vlasnici Arsenala i Chelseaja, Alisher Usmanov i Roman Abramovič, izgubili su ogromne količine novca u prethodnoj sedmici.

Usmanov, koji je drugi najveći dioničar u Arsenalu, zbog lošeg poslovanja s naftom je izgubio čak 910 miliona dolara. 

Ipak, to za bogatog Rusa i nije neki problem. On još uvijek ima ogromno bogatstvo od 14,4 milijarde dolara, a većinu je stekao trgovinom čelikom.

S druge strane mnogo poznatiji vlasnik Chelseaja Roman Abramovič ostao je bez 820 miliona dolara, ali ni njemu neće ovaj gubitak teško pasti s obzirom na to da vlasnik Plavaca ima sigurnih šest milijardi dolara.

Kada je međutim fudbal u pitanju, mnogo više razloga za zadovoljstvo ima Usmanov. Njegov Arsenal je vodeći tim Premiershipa, dok Romanu ni u Chelseaju nema razloga za zadovoljstvo.

Tim sa Stamford Bridgea je trenutno 14. i samo ih čudo može dovesti do plasmana u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi