Bivši prvak svijeta bio iza rešetaka, okrenuo životnu ploču i izgleda neprepoznatljivo

Fudbal mu je dao sve

Bivši prvak svijeta bio iza rešetaka, okrenuo životnu ploču i izgleda neprepoznatljivo

Haris Zilić

Po završetku fudbalske i sportske karijere generalno život zna biti surov ako nemamo pravi cilj.

To je najbolje na koži osjetio bivši napadač Juventusa i čovjek koji je sa reprezentaicjom Italije bio prvak svijeta 2006. godine.

Riječ je o napadaču Vicenzu Iaquinti (42) koji je 2013. završio fudbalsku karijeru, a nakon toga imao je dosta životnih problema.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfyFfdaDEPN/?hl=hr[/instagram]

Između ostalog bivši napadač Juventusa je osuđen zbog nelegalnog posjedovanja oružja, te je proveo gotovo dvije godine iza rešetaka, a srećom po njega oslobođen je optužbe za pomaganje čuvenoj kalabrijskog mafiji Ndrangheti u njihovim poslovima.

"Ja sam poznata osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u fudbalskoj panziji... Volio sam ići u streljanu kada bih imao slobodnog vremena", rekao je na suđenju 2018. godine ovaj bivši fudbaler, no to mu nije pomoglo i morao je iza rešetaka.

Oglasi

Ranije je tvrdio i da su mu tužitelji uništili život, baš kao i njegovoj porodici.

"Ovo je sramotno. Uništili su mi život i patim kao pas već godinama. Ne samo ja, već i moja porodica, a niko nije uradio ništa pogrešno. Naša porodica uopšte ne zna šta je mafija".

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu Iuaqinta je potpuno promijenio stil života.

Okrenuo se porodici i sve više vremena provode zajedno, uživaju u porodičnim odmorima, druženjima, što često i objavi na svom Instagram profilu.

Oglasi

Pored toga, promijenio je dosta svoj imidž, pustio je bradu, promijenio frizuru tako da danas izgleda neprepoznatljivo.

Fudbal mu je ostao velika ljubav, ali u javnost se ne pojavljuje često. Po objavama se vidi da je ostao veliki navijač reprezentacije Italije s kojom je i osvojio najvrijedniji trofej u karijeri.

Pored Juventusa, Iuaqinta je nastupao i za Udinese, prije toga za Padovu i niželigaša Reggiolo gdje je počeo karijeri 1997. godine. Za reprezentaciju Italije odigrao je 40 utakmica i postigao šest golova, prije toga za U21 reprezentaciju Italije skupio je deset nastupa i postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije