Vinarija Čoka vinske večeri u Sarajevu!

Održan 14. Sarajevo Wine Weekend

Vinarija Čoka vinske večeri u Sarajevu!

E. Čaušević

Proteklog vikenda (19. i 20. oktobar) održan je 14. Sarajevo Wine Weekend, jedan od najznačajnijih vinskih festivala, ne samo u BiH, već i u regionu. Ove godine svoja vina je izložilo 60 vinarija iz šest zemalja, a među njima je bila i Vinarija Čoka iz Srbije.

Kao jedna od najvećih vinarija u regionu, Vinarija Čoka se već 115 godina trudi da svojim potrošačima pruži vrhunski užitak u konzumiranju vina i da ide u korak sa svjetskim trendovima u proizvodnji ovog božanskog napitka.

Tokom wine vikenda posjetioci sajma su imali priliku, osim u dobro poznatoj Ždrepčevoj krvi, brand lideru Vinarije Čoka, uživati i u drugim kvalitetnim crvenim i bijelim vinima Vinarije Čoka. Od snažnog Merlota, divljeg Sauvignona, pa do zavodljivog Chardonnaya.

Pored standarde ponude, ove godine stigla je i nova paleta voćnih vina – Aronija, Malina i Višnja. Ova voćna vina su napravljena od posebno odabranih plodova voća, uz pomoć savremene tehnologije kojom su se sačuvala sva njihova prirodna bogatstva.

Tokom Sajma vina, opet vas je osvojila legendarna Ždrepčeva krv i podsjetila zašto je najprodavanije crveno vino u Bosni i Hercegovini ali i u čitavom regionu. Dame su imale priliku da priušte svojim nepcima pravi užitak konzumirajući prirodna voćna vina od kupine, aronije, maline i višnje i podijele sa nama svoje pozitivne utiske. ‘’Oduševljeni smo voćnim vinima, sigurno ćemo ih sve probati’’, samo je jedan od mnogobrojnih pozitivnih komentara.

Posjetioci su na našem štandu imali priliku da probaju i kvalitetna sortna vina sa geografskim porijeklom Vinarije Ohrid. Čitava paleta vina Vinarije Ohrid je naišla na odlične komentare pravih poznavalaca kvalitetnog vina porijeklom iz ohridskih vinograda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi