Čuveni šef isplatio ogromnu cifru za seksualno uznemiravanje

Vince McMahon u velikom skandalu

Čuveni šef isplatio ogromnu cifru za seksualno uznemiravanje

Midhat Šljivak

Čuveni šef WWE federacije, kod nas poznatih kečera Vince McMahon (76), isplatio je prethodnih godina 12 miliona dolara djevojkama koje su ga tužile za seksualno uznemiravanje.

Ovaj 76-godišnjak učinio je od WWE federacije svjetski brend. Njegovi uposlenici postali su svjetski poznati, a McMahon nije je sakupljao veliko bogatstvo.

Dio tog bogatstva, tačnije 12 miliona dolara, legendarni šef je dao djevojkama koje su ga tužile za seksualno uznemiravanje. Posljednja tri miliona isplatio je u januaru nekadašnjoj članici rostera WWE.

Međutim, jedna isplata je ispred svih drugih. Vince je isplatio 7.5 miliona dolara djevojci koja nekada imala ulogu u njegovom programu, odnosno bila je jedna od učesnica u borbama u legendarnoj federaciji.

Prema navodima Wall Street Journala McMahona je neimenovana djevojka tužila i zatražila je odštetu zbog seksualnog uznemiravanja. Navodno ju je prisilio da mu pruži oralni seks i 2018. godine je putem advokata zatražila odštetu.

Na kraju je McMahon pristao da isplati 7.5 miliona dolara da djevojka ne iznese sve u javnost i na taj način je kupio mir.

Ipak, kako se pojavila još jedna djevojka koja je uzela novac od čuvenog šefa i ove informacije su došle u javnost, a ukupno je isplatio više od 12 miliona dolara u proteklih 16 godina i to prema četiri djevojke.

Vince McMahon prepustio je porodici vođenje WWE federacije, ali će ostati upamćen po velikim stvarima koje je napravio za WWE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi