Vlasnik Leicestera odbio isplatiti novac porodici tragično nastradale saradnice

Traže previše novca

Vlasnik Leicestera odbio isplatiti novac porodici tragično nastradale saradnice

Midhat Šljivak

Vlasnik engleskog Leicester Cityja Aiyawatt Srivaddhanaprabha odbio je isplatiti odštetu porodici žene koja je poginula u padu helikoptera pred stadiona u oktobru 2018. godine.

Nusara Suknamai bila je saradnica vlasnika kluba Vichaija Srivaddhanaprabhe sa kojim je otišla i u smrt u padu helikpotera u blizini King Power stadiona.

Porodica poginule radnice odlučila je tužiti klub i tražila je odštetu od 10 miliona dolara, ali vlasnik Leicestera nema namjeru da isplati ovaj novac.

"King Power grupa je ponudila Nusarinoj porodici svu podršku, čak i pravnu u procesu protiv osiguravajuće kuće. Ponuđena im je financijska pomoć, koju su dobili", saopšteno je iz King Powera.

Advokati porodice tvrde da je ponuđena suma od 50.000 dolara, ali da na to nisu pristali, jer porodica traži veći iznos.

To međutim od vlasnika neće dobiti i proces će dobiti svoj sudiski epilog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi