Volvo predstavlja novi C70

Najsigurniji kabriolet na svijetu

Volvo predstavlja novi C70

Teme:

U javnost su (konačno) procurile prve fotografije osvježenog Volvovog modela C70, na kojem se da vidjeti kako je redizajniran prednji i zadnji dio, koji ipak podsjećaju na predhodnika S60 Concept.

Volvo je poznat u autosvijetu kao jedan od najsigurnijih, ako ne i najsigurniji tip automobila, a švedski proizvođač je i sa modelom C70 zadržao visok stepen sigurnosti u svojim vozilima.

Novi C70 može se pohvaliti poboljšanom zaštitom od udara sa strane i roll-bar zaštitom od prevrtanja, ugrađenoj iza zadnjih sjedišta. Sa svim svojim poboljšanjima, C70 je zaslužio titulu jednog od najsigurnijih kabrioleta na svijetu. Tvrdi krov sastoji se od tri dijela, a preobražaj iz coupea u kabriolet traje 30 sekundi.

Paleta motora sastoji se od unaprijeđenih benzinaca i dizelaša, s posebnim naglaskom na zaštitu okoline. Dva su dizelaša u ponudi – D5 sa 180 KS i 400 Nm te 2.0D sa 136 KS i 320 Nm. Od benzinaca, tu su T5 sa 230 KS i 320 Nm i slabiji 2.4i sa 170 KS i 230 Nm. Prodaja ovog modela trebala bi krenuti početkom 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.