Xhaka 'sletio' na trening Prištine, albanski orao 'poletio'

Reprezentativac Švicarske u posjeti Kosovu

Xhaka 'sletio' na trening Prištine, albanski orao 'poletio'

Prvenstvenu pauzu u njemačkoj Bundesligi, švicarski reprezentativac i fudbaler Borussije M'gladbach, Granit Xhaka iskoristio je za posjetu Kosovu.

Iako je rođen u Baselu i nastupa u dresu reprezentacije Švicarske, fudbaler čiji su roditelji rođeni na Kosovu itekako je vezan za zemlju svog porijekla, pa je bio prvenstvene pauze iskoristio za posjetu Prištini.

Boravak u Prištini fudbaler Borussije iskoristio je za posjetu treningu tamošnjeg istoimenog prvoligaša, ekipi koja trenutno zauzima petu poziciji u fudbalskom šampionatu Kosova.

Naravno slikanje za ekipom Prištine bilo je neizbježno, a Xhaka je zajedno sa svojim zemljacima pozirao uz 'albanskog orla'. Društvo mu je pravio mlađi brat Taulant, koji za razliku od Granita nastupa za Albaniju, a upravo on je bio na travnjaku stadiona JNA u sada već planetarno poznato meču Srbije i Albanije u kojoj se pojavio dron sa zastavom "Velike Albanije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.