U emisiji uživo saopštio da je golman pronađen mrtav ispod ruševina: Suze, šok, nevjerica...

Klub se već oprostio od njega

U emisiji uživo saopštio da je golman pronađen mrtav ispod ruševina: Suze, šok, nevjerica...

S. Mlaćo
Iz sata u sat iz Turske stiže vijesti u sve većem broju žrtava nakon jučerašnjeg razornog zemljotresa. Jučer je turski drugoligaš Malatyaspor objavio da se traga za njihovim golmanom Ahmetom Eyupom Turkaslanom.

On se ostao ispod ruševina, a sada je ptvrđena tužna vijest. Spasa mu nije bilo i njegovo tijelo je pronađeno.

Naš golman je izgubio život u ruševinama. Nikada te nećemo zaboraviti, bio si predivan čovjek“, objavio je Yeni Malatyaspor na svom službenom Twitter profilu.

Posebno je emotivan bio potez trenera ovog kluba Yilmara Vurala koji je u programu uživo potvrdio ovu tužnu vijest.

Suze nije mogao da sakrije, kao ni voditeljica, ali vjerujemo ni brojni gledaoci. Kratko je samo kazao da je Ahmet pronađen ispod

mrtav ispod ruševina i od suza više nije mogao da se obrati.

Oglasi

Još jedan nogometaš je ranije izgubio život.

Turski mediji prenijeli su informaciju da je život nakon jučerašnjeg zemljotresa izgubio fudbaler koji je imoa 25 godina, a radi se o Taneru Kahrimanu.

On je bio fudbaler ekipe Kahramanmaras Istiklalsopora, jednog od timova koji se takmiči u BAL ligi, a radise o amaterskom rangu takmičenja.

Ostao je Kahriman zarobljen u ruševinama nakon jučerašnjeg zemljotresa, ali mu spasa nije bilo, te je na kraju preminuo.

Uprkos svim intervencijama koje su izvršene u bolnici za bivšeg fudbalera Orduspora nije bilo spasa.

Poruku saučešća za svog bivšeg fudbalera uputio je Orduspor.

“Taner Kahriman, koji je nosio naš dres prošle sezone, ostao je pod ruševinama zbog rušenja objekata Istiklalspora i preminuo je uprkos svim intervencijama u bolnici. Neka se Bog smiluje našem fudbaleru, naše saučešće njegovoj bolnoj porodici i zajednici Istiklalspor, saopštio je turski klub.

Taner Kahriman nalazio se u klupskim prostorijama u trenutku kada se zgrada srušila, te je ostao zatrpan, te na kraju nije uspio da preživi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi