Fudbalski svijet potresla smrt jednog od najboljih igrača s Mundijala 2002. godine

Preminuo u 49. godini života

Fudbalski svijet potresla smrt jednog od najboljih igrača s Mundijala 2002. godine

E. Čaušević

Iz Južne Koreje nam stižu tužne vijesti jer je preminuo nekadašnji fudbaler Yoo Sang-chul.

Svi koji su pratili Svjetsko prvenstvo 2002. godine koje se igralo u Japanu i Južnoj Koreji sigurno su čuli za ovog fudbalera koji je bio pravo otkriće u svijetu fudbala.

Južna Koreja je na Mundijalu prije 19 godina bila najveća senzacija jer su uspjeli da dođu do polufinala, a na kraju su završili kao četvrti na svijetu.

Ponajbolji igrač tadašnje reprezentacije Južne Koreje bio je upravo Sang-chul koji se na kraju našao i u najboljem timu Mundijala.

Sang-chul je oduševio sve svojim igrama, a na kraju je uspio zabiti dva gola u mečevima protiv Poljske i Belgije.

Međutim, jutros su stigle tužne vijesti da je ovaj nekadašnji fudbaler preminuo u 49. godini života.

Sang-chul je nekoliko godina vodio borbu s rakom pankreasa, ali nažalost ovaj put nije izašao iz bitke kao pobjednik. Mediji u Južnoj Koreji potvrdili su da je Sang-chul preminuo, ali da sigurno neće biti zaboravljen.

On je u svojoj karijeri u dresu Južne Koreje odigrao 124 utakmice i uspio je postići osam golova. Svojevremeno važio je za jednog od najboljih igrača u Aziji.

Također, nakon Mundijala 2002. godine imao je ponudu Tottenhama, ali nije želio da karijeru nastavi u Evropi i većinom je igrao za klubove iz Južne Koreje i Japana.

Top Komentari

Keno
Najgadniji turnir u historiji fudbala je bio te godine, fuj kad se sjetim, a ovi koreanci su bili najveci gadovi
5 0
Vela82
Da nije umro ne bi ni znao ko je, hahahahha
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi