"Žaba" u kinima od 18. januara

Nagrađivani film kreće u redovnu kino distribuciju

"Žaba" u kinima od 18. januara

Sponzorski tekst

Izuzetno zapažena filmska adaptacija kultne pozorišne predstave koja je osvojila nagradu publike 23. Sarajevo Film Festivala kreće u redovnu kino distribuciju.

Još jedno u nizu vrhunskih bh. filmskih ostvarenja, adaptacija kultne pozorišne predstave "Žaba" od 18. januara kreće sa prikazivanjem u bh. kino dvoranama u distribuciji Con filma.

Već skoro deset godina predstava puni pozorišta diljem bivše Jugoslavije. Emocije koje budi ovaj pozorišni komad su prejake i ljudi kuće kulture napuštaju uplakani, emotivno rastrojeni, zaboravljaju kapute, torbe, mjesto gdje su parkirali vozilo... Veliki broj nagrada po pozorišnim Festivalima širom regiona za autore i glumačku ekipu dovoljno govori o statusu predstave koja je rađena prema literarnom predlošku zagrebačkog pisca Dubravka Mihanovića, a koju je na pozorišne daske iznio sjajni sarajevski reditelj Elmir Jukić.

On je prije par godina u produkciji Refresh production te prema scenariju Pjera Žalice krenuo u pripreme filmske adaptacije u kojoj glumačku ekipu predvode glavni akteri predstave Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović, a koja je svoju Svjetsku premijeru doživjela u okviru Open Air programa 23.Sarajevo Film Festivala, gdje je osvojila nagradu publike. Nakon toga film je prikazan na brojnim festivalima u regionu i Evropi, a od nagrada treba izdvojiti onu za najbolju mušku ulogu Emira Hadžihafizbegovića u okviru natjecateljskog programa 11. Mostar Film Festivala.

Radnja filma ŽABA kreće kada Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni.

Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige...

"Žaba" u svoju redovnu BH kino distribuciju kreće 18. januara u multiplexu Cinema City u Sarajevu i multiplexu Ekran u Zenici. Nakog toga obići će ostatak kino dvorana u BiH.

Top Komentari

Benjamingst
Zaba je potpisao za FK Film svaka cast, sportska vjest godine.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti