Zaklali ovcu kako bi spriječili silne povrede, pojedini članovi kluba ostali zaprepašteni činom

U Maroku imaju zanimljive metode

Zaklali ovcu kako bi spriječili silne povrede, pojedini članovi kluba ostali zaprepašteni činom

E. Škorić

Nekoliko predstavnika Raja de Casablance, najuspješnijeg kluba u Maroku, organizovali su javnu ceremoniju kako bi pokušali da zaustave veliki broj povreda.

Brojni igrači marokanskog velikana pretrpjeli su povrede u posljednje vrijeme, pa su pojedini čelni ljudi kluba odlučili da žrtvuju ovcu kako bi "zaustavili nesreću".

Žrtva je zaklana na stadionu kluba u četvrti Oasis u Casablanci proteklog vikenda, objavile su danas lokalne novine "Assabah" i "le360 sport.ma", dodajući da je čin izazvao zaprepaštenje nekoliko klupskih radnika.

Meso zaklane životinje podijeljeno je među raznim radnicima kluba kao svojevrsni poklon za pružanje sreće i okončanje povreda koje su igrači pretrpjeli.

Od početka ove sezone dvanaest igrača Raje pretrpjelo je povrede zbog kojih su bile potrebne i operacije.

Marokanske novine "Assabah" navode da je 2006. godine Upravni odbor Raja, najuspješnijeg tima u povijesti marokanskog nogometa, na istom stadionu žrtvovao tele s ciljem da igrači imaju više sreće.

Top Komentari

mer12
Evo Dzeko sta i ti trebas uraditi za klub...
1 0
re_aL7
Kakvo zaprepaštenje?? Šta je pisac htio reći?? Sastavni dio Islama!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi