Završene treće Sportske igre mladih

Mali sportisti oduševljeni Sarajevom

Završene treće Sportske igre mladih

Sponzorski tekst

Nakon 62 dana, 29.732 učesnika, 1.813 finalista, 19 gradova, hiljade pređenih kilometara, preko 10.000 utakmica, puno smijeha i malo suza  završene su 3. BH Telecom Sportske igre mladih. Dječaci i djevojčice takmičili su se u odbojci, malom nogometu, odbojci na pijesku, rukometu, košarci, igri „između dvije vatre“, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu. Prijatelj ovogodišnjeg Finala je kabinet načelnika Opštine Novi Grad.

Mnogi od ovih mladih sportista po prvi put su posjetili glavni grad naše zemlje. Desetogodišnja Amina Pjano iz Goražda kaže da je u Sarajevu prvi put: „Baščaršija mi se dopala, ali mi se najviše sviđaju BH Telecom Sportske igre mladih i smještaj u domu. Mnogo nam je zabavno ovdje!“

Miloš Kos iz Kozarske Dubice treći put dolazi na Finale u Sarajevo. „Rekli su mi da ko se jednom napije vode sa Baščaršije, ponovo će doći u Sarajevo. Ja svake godine popijem vode da ponovo dođem“ rekao je s osmijehom mali rukometaš.

U petak naveče održana je finalna večer Igara i svečana ceremonija zatvaranja. „I ove godine svjedočili smo mnogim upoznavanjima, divnom druženju i odličnim sportskim takmičenjima. Igre iz godine u godinu sve više rastu, a ovi mališani su dokaz tome. Hvala svim ambasadorima, prijateljima i partnerima koji su podržali najljepšu sportsku priču“ poručio je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara, nakon svečanog zatvaranja. Na Finalu se slavio i rođendan jedanaestogodišnjeg Farisa Huskanovića iz Zavidovića, a najmlađi učesnik ovogodišnjih Igara bio je petogodišnji Kristijan Lehovski iz Prijedora.

Sadžida Džiho iz Mostara, Aja Topić iz Cazina, Nedim Bečić iz Sarajeva i Faris Čunjalo iz Zenice najbolji su šahisti ovogodišnjih Igara. U badmintonu su prva mjesta pripala Milošu Miljiću i Kenanu Kečanoviću iz Bihaća, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje bile Dalila Prando iz Sarajeva i Erna Kajtazović iz Bihaća. Adin Šećibović iz Zenice, Mirza Hanić iz Tuzle, Marija Gnjatić iz Prijedora i Ivona Knezović iz Mostara najbolji su stonoteniseri, dok su u tenisu prva mjesta osvojili Ena Beča  iz Zenice, Ahmed Musić iz Sarajeva, te Šejla Đuzel i Bojan Jocić iz Brčkog. 

Najslađi mali sportisti, ekipa „Vatrene lopte“ iz Doboja koja je pobjednik u igri „između dvije vatre“, odigrala je zajedničku utakmicu sa ministrima Damirom Mašićem i Damirom Marjanovićem, te sponzorima i medijskim prijateljima Igara. 

Košarkaši iz Mostara, ekipa „Spars“, osvojila je prvo mjesto u muškoj konkurenciji, dok su najbolje košarkašice bile djevojke iz ekipe „BHN“ iz Bugojna. „Krivaja“ iz Zavidovića i „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice najbolje su ženske rukometne ekipe, dok su najbolji rukometaši dječaci iz ekipa „RK Maglaj“ i „RK Bosna Visoko.“ 

Mališani su jutros napustili Sarajevo, ponijevši sa sobom, pored pehara i medalja, mnoge lijepe uspomene i poznanstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.