Sin NBA legende od danas je zvanično žena
Prije tri godine javno je istupio i otkrio je želju svog sina da promijeni spol. To se zvanično i desilo danas (Foto: Twitter)

Promijenio spol

Sin NBA legende od danas je zvanično žena

Midhat Šljivak

NBA legenda Dwyane Wade saopštio je u februaru 2020. godine kako je njegov sin Zion odlučio postati žena. Dječak je odabrao ime Zaya i tražio je od roditelja da ga tako oslovljavaju. Danas 15-godišnja djevojčica je zvanično dobila papire o promjeni spola i vodi se kao žensko.

Dwayne Wade odlučio je početkom 2020. godine javno otkriti kako je njegov sin Zion odlučio ubuduće živjeti kao žena i nakon tri godine došlo je do legalne promjene spola i sada 15-godišnja djevojčica nosi ime Zaya.

"Zion je došao kući i rekao je: 'Želim s vama pričati, spreman sam istupiti i živjeti onako kako želim. Želim da me oslovljavate s ona i volio bih da me zovete Zaya'", otkrio je Wade u emisiji 'The Ellen Show'.

Naveo je kako su on i supruga Gabrielle odmah prihvatili odluku svog sina. Učinili su sve da mu pomognu da se izbori za svoj status u društvu.

"Ulogu i obaveze roditelja prihvatamo veoma ozbiljno. Naš posao je da saslušamo naše dijete i da mu na najbolji način pomognemo. To ne mijenja ni ova situacija", dodao je Wade.

Tri godine nakon javnog istupa došle su dobre vijesti za porodicu Wade. Sud u Los Angelesu zvanično je prihvatio promjenu spola i od danas je Zion zvanično Zaya Malachi Airamis Wade.

Oglasi

Dwayne i Zaya Wade u ljeto prošle godine (Foto: TMZ)

Supruga Dwaynea Wadea Gabrielle velika je podrška za Zayu. Tvrdi da je ponosna na nju.

"Ona je strastvena, puna ljubavi i ponosni smo na nju. Volite i poštujte vašu djecu baš onakva kakva su", istakla je Gabrielle.

Dwyane Wade je apsotulna NBA legenda. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta igrao je od 2003. do 2019. godine i većinu vremena je nastupao za Miami Heat s kojim je osvojio tri titule prvaka.

Pored Heata igrao je po sezonu za Chicago Bullse i Cleveland Cavalierse, da bi posljednju sezonu karijere odradio u voljenom Heatu, gdje je i počeo veliku karijeru.

13 puta je Wade bio All Star igrač, jednom MVP NBA finala, broj 3 je umirovljen od strane Miami Heata, a tokom karijere je prosječno ubacivao 22 poena po utakmici.

Top Komentari

bk123
Bolest zapada promovira se kao nešto sasvim normalno na što kao trebamo biti ponosni.....jadna nam majka s takvom budućnosti....ljepo li je živjeti na našim prostorima gdje ljudi još koliko toliko drže do tradicije i normamalnih ljudskih vrijednosti još samo da se međusobno malo više poštujemo ovo bi bio raj na zemlji
7 2
ViniJr
Lijepa motka!!! Marisati dok ne propisha bubrežni kamenac!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi