Zbog učestvovanja u otmici uhapšen Dario Delibašić
Foto: Facebook/Dario Delibašić

Zbog učestvovanja u otmici uhapšen Dario Delibašić

Sarajevska policija je danas uhapsila Darija Delibašića, nekadašnjeg košarkaša i sina legendarnog bh. košarkaša Mirze Delibašića.

Dario je uhapšen danas u Sarajevu pod sumnjom da je učestvovao u otmici 25-godišnjeg Tamera Kilerdžija koja se dogodila 20. aprila ove godine, prenijelo je nekoliko bh. medija.

Turčin Kilerdži je inače jedan od vlasnika jednog sarajevskog nargila bara, a njega je grupa naoružanih razbojnika 20. aprila presrela i otela u naselju Pejton na Ilidži.

Navodno je tražena otkupnina, određno vrijeme je držan na nepoznatoj lokaciji, da bi sutradan pod još nerazjašnjenim okolnostima bio ostavljen u naselju Otoka. Nakon toga je sve prijavio policiji.

Bh. mediji o razlozima za hapšenje Delibašića pišu nekoliko verzija.

Po jednoj je Delibašić nekoliko dana pred otmicu Kilerdžija otmičarima iznajmio vikendicu u kojoj je on držan. Navodno, državljanima Srbije i Crne Gore.

Također špekuliše se da su otmičari zapravo članovi jednog zloglasnog crnogorskog kriminalnog klana.

Top Komentari

Mungos
govnogovno brise komentare
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi