Jak zemljotres pogodio Hrvatsku: Košarkaši Cibone nekoliko trenutaka prije izašli iz dvorane

Mala oštećenja i na dvorani

Jak zemljotres pogodio Hrvatsku: Košarkaši Cibone nekoliko trenutaka prije izašli iz dvorane

E. Čaušević

Jak zemljotres pogodio je danas Hrvatsku, a najviše je stradao grad Petrinja koji je bio epicentar potresa od 6.3 po Richteru.

Zemljotres se mogao osjetiti i u većem dijelu naše države, a potom su počele pristizati potresne fotografije iz Petrinje gdje je nažalost život izgubila i jedna djevojčica.

Nakon novog zemljotresa mnoge poznate ličnosti su se oglasile na društvenim mrežama kako bi pružile podršku žrtvama, ali i svim onim ljudima koji su na terenu i spašavaju one koji su zatrpani ispod ruševina.

Također, oglasili su se i iz KK Cibona gdje su košarkaši malo prije zemljotresa napustili dvoranu u kojoj su vidjljiva mala oštećenja.

"Podrška svima pogođenima u potresu! Petrinja, Zagrebe, držite se!!! MUP RH je objavio upozorenje građanima da ostanu na otvorenom Igrači su netom prije potresa izašli iz dvorane, a KC Dražen Petrović je pretrpio minimalna oštećenja", saopštili su iz Cibone.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJYb0-ULLTd/[/instagram]

Pored ovog kluba oglasili su se još Osijek, Hajduk, Lokomotiva i mnogi sportski klubovi iz Hrvatske koji su pružili podršku pogođenima u novom jakom zemljotresu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJYb9ZyjdNQ/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJYef5JH1xp/[/instagram]

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Zašto ljudi moraju postavljati slike nesreće, pa makar bi malo zafalilo poštovanja prema stradalima, a ne tu postavljati slike srušenih kuća za lajk na Instagramu...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi