Životna bitka supruge Line Červara: "Moja Klaudija je bolesna, ali ona je veliki borac..."
Lino i Klaudija su u braku od 1975. godine, a legendarni trener kaže kako mu je ona uvijek bila najveća podrška.

Teški dani za legendarnog trenera

Životna bitka supruge Line Červara: "Moja Klaudija je bolesna, ali ona je veliki borac..."

Legendarni hrvatski rukometni stručnjak Lino Červar ovih dana skupa sa suprugom Klaudijom prolazi kroz teške trenutke.

Lino je u karijeri vodio brojne klubove i reprezentacije, a pobijedio je u mnogim mečevima. Ipak, sada za njega i suprugu slijedi najveća borba, ona životna.

Naime, 67-godišnjoj Klaudiji je dijagnosticiran karcinom i već je imala dvije operacije. Červar je u razgovoru za Index.hr poručio da je ona veliki borac i da mu je pred prvu operaciju poručila kako će osvojiti i ovu medalju.

"Moja Klaudija je bolesna, prošla je dvije operacije. Ona je veliki borac. Nikada neću zaboraviti trenutak kada je krenula na prvu operaciju. Zastala je na stepenicama ispred kuće, okrenula se i nasmijala. Rekla mi je: 'Lino, ja ću se boriti, osvojit ćemo i ovu medalju.' Optimistična je, prenosi to na sve nas. Uz Božju pomoć, nadam se da ćemo uspjeti", poručio je Červar.

Također, otkrio je kako su se njih dvoje upoznali.

"Već sam joj obećao da o tome neću govoriti, ali... Ona je mene tu večer prva pozvala na ples. Prijatelji su mi govorili da me cijelu večer gledala. Uvijek sam govorio da je trener velik onoliko koliko se saginje i daje savjete tuđoj djeci. Godinama sam više grlio tuđu nego svoju djecu. Silno sam ponosan što imam dvije divne kćeri i dva divna zeta. Klaudija je zaslužna za sve. Bože, koliko je volim. Rijetko sam to govorio, to sam pokupio od oca. Bili smo siromašni, radili smo u polju, komunicirali smo pogledom. Da, težak sam na riječima, ali Klaudiji sam govorio očima i djelima".

Poručio je da je Klaudija zaslužna za svaku hrvatsku medalju.

"U mladosti nisam imao ništa, nisam imao za farmerke. Kasnije sam težio materijalizmu, a ona me vraćala na zemlju. Ona je sto puta bolja osoba od mene. Najzaslužnija je za sve moje rezultate i za svaku hrvatsku medalju. Zajedno ćemo, nadam se, pobijediti i ovu utakmicu", poručio je legendarni trener.

Inače, Červar je tokom 44-godišnje trenerske karijere vodio šest klubova i tri reprezentacije. Osvojio je osam medalja i bio svjetski i olimpijski pobjednik. Danas je selektor Hrvatske s kojom očekuje početak Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije