"Značaj ishrane u fudbalu“

Nadama Sarajeva održano nutricionističko predavanje na temu

"Značaj ishrane u fudbalu“

U sali hotela Hills jučer, 11. decembra održano je nutricionističko predavanje za sve selekcije Omladinskog pogona FK Sarajevo i njihove roditelje na temu „Značaj ishrane u fudbalu“.

Nutricionista FK Sarajevo Amela Ivković O'Reilly prisutnima je objasnila značaj pravilne ishrane u svakodnevnici mladih sportista.

„Uvodno predavanje na temu značaj ishrane u fudbalu je bilo izuzetno dobro posjećeno. Roditelji, djeca i treneri su po završetku predavanja imali vrlo dobra pitanja koja su otvorila vrata mnogim drugim temama za buduća predavanja. Predavanje je bilo bazirano na definisanju zdrave ishrane, pričali smo o osnovnim elementima zdravog obroka (proteini, karbohidrati, masnoće), hidraciji tijela, kako se pripremiti za trening, a kako za utakmice. Dotakli smo se i vremena za obrok, užinu, doručak te kompoziciju istih“.

Komentar je imao i Emir Hadžić, sportski direktor FK Sarajevo.

„Više puta je istaknuto u kojem pravcu želimo da Omladinski pogon ide. Predavanjima poput ovog za cilj imamo podići svijest akademaca i njihovih roditelja o svim faktorima koji utiču na njihov profesionalni razvoj. Ishrana je jedan od najvažnijih segmenata u radu sa sportistima, a mi nastojimo ulagati ne samo u trenažni proces, već i u edukaciju naših polaznika“.

Amela se kolektivu FK Sarajevo priključila ovog ljeta. Prije toga radila je kao nutricionista na području Velike Britanije, Španije, a članica je udruženja nutricionista Irske, Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti