U Rusiji postignut skoro nemoguć gol u futsalu, svi u dvorani se hvatali za glavu

Andrey Batyrev ponovo izveo magiju

U Rusiji postignut skoro nemoguć gol u futsalu, svi u dvorani se hvatali za glavu

E. Čaušević

U svijetu futsala često viđamo poteze o kojima se priča godinama, a obično su nas na to navikli legendarni Falcao i Ricardinho, ali na sceni se pojavio čovjek koji je zabio skoro nemoguć pogodak ovog vikenda za svoj klub, a njegovo ime je Andrey Batyrev.

Batyrev inače igra u Rusiji već dugi niz godina i nastupa u dresu Tyumena, a njegovo ime je u svijetu futsala itekako poznato jer je prije nekoliko godina zbog svojih majstorija također bio u centru pažnje.

On se u decembru 2017. godine našao u centru pažnje nakon što je panenkom zabio gol iz penala što se u futsalu i ne viđa toliko često, ali je to ovaj ruski igrač izveo zaista savršeno što video ispod najbolje dokazuje.

Međutim, čini se da Batyrev nije još uvijek pokazao ono najbolje od sebe jer je minulog vikenda u meču svog Tyumena uspio da zabije gol o kojem bruji cijela planeta.

Naime, golman Tyumena je bacio loptu preko skoro cijelog terena i ona je išla ka Batyrevu koji je potom iz skoro nemoguće situacije petom uspio da zatrese mrežu što je zaista spektakularno.

Svi u dvorani i na klupi oba tima nisu mogli da vjeruju kakav gol je zabio Batyrev i počeli su se hvatiti za glave, a na svu sreću pa su kamere simale ovaj meč i zabilježile trenutak za pamćenje.

Ovaj 32-godišnjak ponikao je u dresu Tyumena i cijelu dostadašnju karijeri proveo je u ovom klubu i očito je da se radi o velikom majstoru.

Svojevremeno je važio za veliku nadu u svijetu futsala jer je briljirao za omladinske kategorije Rusije, ali nikada nije htio da napusti svoju domovinu i okuša se u nekim jačim ligama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi