Bajgorić: Novi format donio je mnogo draži u takmičenju

Sjajna godina iza Mostaraca

Bajgorić: Novi format donio je mnogo draži u takmičenju

S. Mlaćo

Navijači, igrači, stručni štab i Uprava Mostar SG Staklorada dugo će pamtiti prošlu 2017. godinu u kojoj je njihov klub osvojio duplu krunu, predstavio Bosnu i Hercegovinu na pravi način na evropskoj sceni, uspješno organizovao preliminarnu rundu UEFA futsal kupa, te ostvario 12 pobjeda na 12 mečeva u jesenjem dijelu sezone 2017/2018 u prvenstvu i Kupu BiH.

 Uskoro će pripreme za proljeće od kojeg su velika očekivanja, a uprkos ugodnoj prednosti u odnosu na konkurente, u ovom klubu planiraju angažovati nova kvalitetna pojačanja.

"U novoj godini želimo dodatno podići nivo igre i s tim u vezi uskoro ćemo angažovati nova, provjerena pojačanja. Nikome u proljetnom dijelu sezone neće biti lako, pošto jedan dvomeč u doigravanju može promijeniti sve. Novi format donio je mnogo draži u takmičenje", kaže predsjednik kluba, Amel Bajgorić.
Uskoro će proglašenja najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva u Gradu Mostaru, a u ovom klubu s razlogom očekuju mnogo.
"Najbolji kolektiv u Mostaru u prošloj godini je Mostar SG Staklorad. Uspješno smo organizovali preliminarnu fazu UEFA futsal kupa, na njoj smo bili superiorni i u rezultatskom smislu, a zapaženi smo bili i u glavnoj rundi tog takmičenja. Prvaci smo BiH i osvajači Kupa. Što se tiče izbora najboljih pojedinaca smatram da neko iz Karate kluba Mostar treba ponijeti epitet najboljeg, obzirom na medalje sa Svjetskog prvenstva", dodao je Bajgorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi