"Bez obzira što je naš klub siromašan, igrom pripada eliti u futsalu"

Mostar SG Staklorad nakon uspjeha

"Bez obzira što je naš klub siromašan, igrom pripada eliti u futsalu"

Bh. prvak Mostar Stari Grad Staklorad osvojio je preliminarni turnir UEFA-ine futsal Lige prvaka, koji se igrao u Mostaru, te se plasirao u glavnu rundu koja se u oktobru igra na Kipru.

Protivnici Mostar SG Staklorada u glavnoj rundi bit će domaćin APOEL iz Nikozije, italijanski Aqua e Sapone, te švedska Uddevalla.

"Mislim da trebamo realno sagledati stvari i da su ovi klubovi favoriti, jer oni imaju puno veće budžete. Naravno, mi se nećemo predati i dat ćemo svoj maksimum. Probat ćemo svi zajedno nešto uraditi i uz malo sreće mogli bismo proći u treći krug, što bi bio historijski uspjeh za bh. futsal. Bez obzira što je 'siromašan', naš klub igrom pripada ovoj eliti u futsalu i uprava je ponosna na igrače, navijače i prijatelje kluba, jer su bili tu kad je trebalo. Još jednom, veliko hvala navijačima na velikoj podršci", kaže Amel Bajgorić, koji dodaje da će u sklopu priprema za Ligu prvaka Mostar Stari Grad Staklorad u narednom periodu učestvovati na turniru u Omišu, gdje će igrati i Sparta iz Praga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi