Ponavlja se 15. juni 2014. godine

Debi futsalera na EP

Ponavlja se 15. juni 2014. godine

Eldar Ganibegović

Danas je veliki dan za bh. fudbal.

Naša futsal reprezentacija debitovat će na Evropskom prvenstvu koje se održava u Holandiji.

Prvu utakmicu naša selekcija u okviru 1. kola grupe D odigrat će danas protiv Španije u MariniPlaza dvorani u Groningenu. Ne treba ni napominjati da je ekipa s Pirineja veliki favorit u ovom meču, ali koga briga.

Po prvi put nakon 2014. godine i Svjetskog prvenstva u Brazilu gledat ćemo naše fudbalere na velikom takmičenju, a u pitanju je mali fudbal.

U našoj grupi danas će se od 14:30 sastati Gruzija i Azerbejdžan.

Drugo kolo našoj reprezentaciji donosi duel protiv Gruzije za četiri dana, također u Groningenu, dok ćemo takmičenje u grupnoj fazi završiti u Amsterdamu 29. januara protiv Azerbejdžana.

Oglasi

Bh. futsaleri jedva čekaju početak Eura, a optimizma ne nedostaje.

Predstavnicima medija su se se jučer obratio i selektor Ivo Krezo.

„Pripreme za EURO su protekle onako kako smo planirali. Nermin Kahvedžić je imao problem sa povredom, ali zahvaljujući našem medicinskom timu, spreman je i radi normalno sa ostatkom ekipe. Pred nama je povijesna utakmica i jedva čekamo da počne“, rekao je selektor Krezo i nastavio:

„Mi u sutrašnjem meču nemamo šta da izgubimo. Španjolska je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali EURO i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i moraćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese.“

Utakmica Bosna i Hercegovina - Španija počinje od 17:30.

Top Komentari

K79
sve su novinaru napisao samo nisi kad pocinje utakmica ! cak i kad igraju Gruzija i Azerbajdžan al kad igramo mi to nije bitno hahahaha
4 1
Mersad
17.30 na BHT 1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi