Dva izravna duela za plasman u razigravanje u 10. kolu BH Telecom Fair Play lige

Desetkovani Telecom na Ljiljane, Reunited protiv “šampionske” Krajine

Dva izravna duela za plasman u razigravanje u 10. kolu BH Telecom Fair Play lige

M. Šljivak

Predzadnje, deseto, kolo grupne faze je pred nama, a do sada svoj prolaz su osigurala samo tri učesnika: Fine Line, SU Futuro Hadžići i SenSu Al Hana. U nedjeljnom poslijepodnevu, očekuje nas nekoliko zanimljivih duela od kojih je sigurno najveća pažnja na prve dvije utakmice.

Iako se prije samo par kola činilo da je Telecom skoro pa siguran prolaznik u narednu rundu, oni su lošim rezultati od gotovog skoro pa napravili veresiju. U ovom kolu snage će odmjeriti sa Ljiljanima, ekipom koja je iza njih na samo bod zaostatka i u dalekoj boljoj formi. Kada uzmemo u obzir ulog i težinu susreta, ovakav meč se ne propušta.

Baš kao i u prvoj, tako i u drugoj utakmici desetog kola očekuje nas izravan duel koji u velikom procentu osigurava mjesto u knock out fazi. Reunited koji ove godine igra toplo-hladno, za rivala će imati Krajinu koja igrom u nekoliko zadnjih kola ponovo podsjeća na onu šampionsku generaciju. Krajina je dva boda ispred Reuniteda,a pobjeda bi i jednoj i drugoj ekipi uveliko olakšala put ka narednoj rundi.

Ni treći susret nije nimalo manje zanimljiv, a čine ga Zamm mC i Tempo. Ekipe koje su prošle godine igrale za najviši podij, sada igraju za bolji plasman, odnosno ovjeru članstva u top 8. Zamm je jedna od ekipa koja je u naletu forme, a sa druge strane imamo suprotnu situaciju. Bilo kako bilo, ovakvi mečevi se nikada ne mogu prognozirati.

Derbi začelja igrat će Svitanje i 11. Juli Srebrenica. Ako uzmemo u obzir da se utakmica igra za prestiž i da su obje ekipe napadački nastrojene, ovaj meč bi možda mogao biti i jedan od najljepših u ovom kolu.

U petom susretu sastaju se drugoplasirana i trećeplasirana ekipa takmičenja. Obje ekipe imaju kontinuitet dobrih rezultata i mnogo iskustva u svojim nogama, i sigurno je očekivati da će i jedni i drugi tažiti ka što višoj poziciji pred narednu rundu. S obzirom na to da se Apotekari i Hadžićani međusobno dobro poznaju, to ovom susretu daje posebnu draž i dodatan motiv za trijumf.

U zadnjem susretu sastaju se lider i fenjeraš, Fine Line i Studenti. Linijama je ovo meč kojim bi trebali ostati na vrhu tabele i odmoriti neke od ključnih igrača pred veliki okršaj u zadnjem kolu, dok Studenti mogu rasterećeno igrati i pokušati se nositi sa daleko kvalitetnijim protivnikom.

U nedjelju ćemo saznati koje su to nove ekipe koje će osigurati svoje mjesto u narednoj rundi samo kolo prije kraja grupne faze takmičenja. Dođite u dvoranu “Ramiz Salčin” i podržite vaše favorite u ostvarenju željenih ciljeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti