Šta se dešavalo sinoć u Konjicu: Pozlilo mu pred početak treninga, saigrači pokušali da ga ožive

Ljekari ustanovili razlog smrti

Šta se dešavalo sinoć u Konjicu: Pozlilo mu pred početak treninga, saigrači pokušali da ga ožive

E. Čaušević

Bh. javnost sinoć je potresla vijest o preranoj smrti futsalera Dženana Čeligije.

Ovaj 32-godišnji futsaler preminuo je sinoć pred sami početak treninga ekipe Konjica za koju je nastupao u ovoj sezoni.

U nedjelju je odigrao meč za Konjic u koji je stigao ove zime kao veliko pojačanje. Svojevremeno je Čeligija trenirao fudbal i prije nešto više od deset godina bio je pred potpisom za FK Sarajevo, a kada se to nije desilo posvetio se futsalu.

Čeligija je bio jedan od najboljih futsalera u našoj zemlji, te je njegova prerana smrt itekako potresla bh. javnost.

Kako saznaje SportSport.ba Čeligiji je pozlilo pred sami početak treninga u toaletu, te su saigrači i kasnije ljekari pokušavali da ga vrate u život, ali nažalost nisu uspjeli.

Treneri Konjica su rekli svojim igračima šta će raditi na treningu, a Čeligija je otišao u toalet kada su ostali njegovi saigrači počeli da se istežu. Nažalost, u toaletu mu je pozlilo i srušio se na pod, a tu su saigrači pokušavali da ga ožive.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Iako je hitna pomoć brzo stigla na kraju nažalost nisu uspjeli da ga spase. Sumnjalo se na srčani udar, ali prema prvim informacijama ljekari su utvrdili da je Čeligija doživio moždani udar.

Prerana smrt Čeligije je veliki gubitak za bh. futsal. U BiH je igrao za Centar i Tango u BiH. Imao je i nekoliko inostranih angažmana i to u hrvatskom Potpićanu, kineskom Chengdu i njemačkom Weilimdorfu.

Oglasi