Draga lopto, jeste li za ples? Najbolji slobodnjak u historiji futsala

Magičan gol

Draga lopto, jeste li za ples? Najbolji slobodnjak u historiji futsala

A. Čaušević
Teme:

Ako se negdje viđaju sjajni potezi i gledaoci mogu da uživaju u majstorijama s loptom onda je to definitivno futsal. 

Najboljim futsal igračem u historiji ovog sporta smatra se Alessandro Rosa Vieira, globalno poznat pod nadimkom Falcao.

Ovaj 44-godišnjak je već neko vrijeme u penziji, ali i sada zaigra futsal na amaterskim utakmicama u dresu reprezentacije.

Društvenim mrežama je počeo kružiti snimak jednog njegovog gola iz slobodnog udarca koji je bio istinska magija.

Falcao je krenuo prema loptu, okrenuo se i zatim iz okreta lobovao protivničkog golmana. Mnogi su spremni reći da je ovo najbolji slobodnjak u historiji futsala.

[twitter]https://twitter.com/Fandom_ID/status/1533740974597615617[/twitter]

Oglasi

Brazilac je futsal igrao 30-ak godina i promijenio je veliki broj klubova, a svjetsku slavu je stekao igrajući za reprezentaciju svoje zemlje.

Falcao je bio i učesnik najgledanije futsal utakmice ikada. Bilo je to u septembru 2014. godine kada je Brazil u prijateljskom duelu pred 56.000 gledatelja pobijedio Argentinu sa 4:1. Susret se igrao na stadionu Mane Garincha.

Interesantno da je čuveni hakler jedno vrijeme i bojktovao reprezentaciju, nije ga bilo u ekipi devet mjeseci iz protesta prema čelnicima FS Brazila.

Sada se vrlo često radi na raznim promotivnim događajima koje organizuje FIFA pa ga često možemo vidjeti u društvu fudbalskih legendi.

Prvak svijeta s Brazilom je bio dva puta, sa 48 golova najbolji je strijelac u historiji svjetskih prvenstava u futsalu. Najboljim igračem na svijetu proglašen je četiri puta.

Top Komentari

Bhf111
Svaka cast nema ata
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi