Fudbaleru zabranili da igra na turniru jer navija za Dinamo

Nevjerovatne scene u Hrvatskoj

Fudbaleru zabranili da igra na turniru jer navija za Dinamo

Nevjerovatne scene desile su se ovog vikenda na 14. Memorijalnom malonogometnom turniru Pero Brešan koji se održavao u hrvatskom gradu Trogiru.

Turnir su organizovali navijači Hajduka iz tog grada, a pred utakmicu četvrtfinala došlo je do bizarne situacije koja do sada još nije viđena na malonogometnim turnirima.

Naime, kaštelanski futsal klub Bonito saznao je da mu jedan igrač ne može nastupiti jer je navijač zagrebačkog Dinama, a da stvari budu još interesantnije, isti taj igrač je nastupio u prve dvije utakmice turnira.

Nastup na trećoj utakmici bio mu je zabranjen jer organizatori, kako kažu, nisu znali da je navijač Dinama do tog trenutka.

Članovi kluba Bonito pobunili su se na takvu odluku, pozvali se i na pravilnik turnira ali su organizatori poručili da je, u ovom slučaju, riječ o jednom nepisanom pravilu koje se mora poštovati.

Izbačeni igrač je u međuvremenu dobio i nekoliko uvreda sa tribini uz verbalne prijetnje, a igrači Bonita su na kraju ipak odlučili zaigrati protiv svog protivnika Putne, ali su nakon početnog zvižduka iz protesta samo mirno stajali u mjestu te potom otišli u svlačionicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi