Futsal: BiH na startu kvalifikacija protiv Slovačke

Kvalifikacioni turnir u Bratislavi

Futsal: BiH na startu kvalifikacija protiv Slovačke

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine od 27. do 31. marta u Bratislavi će učestvovati na kvalifikacionom turniru za nastup na evropskom prvenstvu, koje će se 2014. godine održati u Belgiji.   

U okviru Druge gurpe uz BiH i domaću selekciju Slovačke još će igrati ekipe  Azerbejdžana i Norveške. 

 

U prvom susretu izabranici selektora Bore Matana, koji su se prije tri dana okupili  u Vogošći, 27. marta igrat će protiv Slovačke, u 2. kolu, 28. marta sastaju se sa Azerbejdžanom, dok će u posljednjem susretu, 30. marta igrati sa Norveškom.   

 

U kvalifikacijama će učestvovati 28 reprezentacija podijeljenih u sedam grupa: 

 

Prva grupa: Italija, Mađarska, Finska, Crna Gora;

 

Druga grupa: Azerbejdžan, Slovačka, BiH, Norveška;

 

Treća grupa: Rusija, Rumunija, Kazahstan, Latvija;

 

Četvrta grupa: Španija, Hrvatska, Makedonija, Švedska;

 

Peta grupa: Portugal, Srbija, Poljska,Grčka; 

 

Šesta grupa: Češka, Bjelorusija, Holandija, Gruzija; 

 

Sedma grupa: Ukrajina, Slovenija, Turska i Engleska.

 

Pobjednici  kvalifikacionih grupa osigurat će nastup na EP, dok će drugoplasirane i jedna najbolje trećeplasirana ekipa u septembru ove godine igrati play-off za preostala četiri mjesta na završnom turniru.    

 

Boje BiH u kvalifikacijama branit će sljedeći nogometaši:  

 

Bahrudin Omerbegović (MNK “Centar Remi-Play“-Sarajevo), Marin Šunjić (MNK “Brotnjo“-Čitluk), Ivan Matan (MNK “Alumnus“-Zagreb, Hrvatska), Nijaz Mulahmetović (MNK “Centar Remi-Play“-Sarajevo), Anel Radmilović (KMF “Tango“-Istočno Sarajevo), Alen Lalić (FC “Rongchao”-Chengdu, Kina), Dražen Novoselac (KMF “Tango“-Istočno Sarajevo), Tomo Bevanda (MNK “Brotnjo“-Čitluk), Nermin Kahvedžić (MNK “Centar Remi-Play“-Sarajevo), Maid Ramić (MNK “Vrgorac“-Hrvatska), Slaven Novoselac (KMF “Tango“-Istočno Sarajevo), Stanislav Galić (MNK “Brotnjo“-Čitluk), Haris Skuhan (MNK “Comunicare“-Mostar), Kristijan Pantić (MNK “Brotnjo“-Čitluk). 

 

Raspored nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama: 

27. marta (17.00)  

Slovačka - BiH 

28. marta (17.30): 

BiH - Azerbejdžan 

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

30. marta: 

BiH - Norveška (17.30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.