Tek ćemo mi igrati na velikim takmičenjima: Mladi futsaleri do vrha napunili mrežu Rumunije
Foto: N/FSBiH

Svijetla budućnost pred futsal Zmajevima

Tek ćemo mi igrati na velikim takmičenjima: Mladi futsaleri do vrha napunili mrežu Rumunije

Eldar Ganibegović

U-19 futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su u dvorani „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji sa ubjedljivih 7:0 pobijedili vršnjake iz Rumunije u susretu prvog kola turnira "Futsal Love".

Nakon prvog poluvremena bh. reprezentativci su imali tri gola prednosti, a strijelci su bili Miloš Todorić u prvoj minuti, Admir Hankušić u 12. i Tomislav Vučić u 13. minuti utakmice.

U nastavku je Faruk Brkanić postigao dva gola i to u 22. i 40. minuti, a pogađali su još Edvin Bosnić u 24. i Mateo Poljarić u 30. minuti meča.

Dvostruki strijelac Brkanić proglašen je za igrača utakmice.

Za BiH su u ovom meču nastupili Vedad Jašarević, Miloš Radujković, Harun Čovrk, Miloš Todorić, Faruk Brkanić, Admir Hankušić, Ermin Strašević, Edis Sušić, Mateo Poljarić, Ivan Čolak, Slavko Kasalo, Kerim Smječanin, Edvin Bosnić, Tomislav Vučić.

U susretu drugog kola večeras u 19:00 sati juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sastati sa domaćinom turnira, selekcijom Srbije koja je juče sa 3:2 pobijedila Bjelorusiju, prenosi N/FSBiH.

Naša A selekcija u januaru je po prvi put učestvovala na jednom velikom takmičenju (Evropsko prvenstvo u Holandiji), a sudeći po ovom rezultatu naših mladića, čini se da u futsalu imamo svijetlu budućnost.

Top Komentari

Piksi
Problem je da ce rumuni, azerbadjani idt dovesti 10 brazilaca u seniorima
5 0
VelikiMislilac
Problem je sto nam je ovo buducnost. Ovo treba da nam je sadasnjost. Ovi momci odmah treba da igraju za A tim. 18, 19god. Momcima, nema se tu sta vise cekat.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti