Futsal Zmajevi danas po prve bodove na EURO-u, Azerbejdžanu treba ubjedljiva pobjeda
Foto: N/FSBiH

Neće biti nimalo lako

Futsal Zmajevi danas po prve bodove na EURO-u, Azerbejdžanu treba ubjedljiva pobjeda

Eldar Ganibegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas završava nastup na svom prvom Evropskom prvenstvu.

Bez šanse smo za plasman dalje nakon uvodna dva poraza od Španije (5:1) i Gruzije (2:1) u Groningenu, a utakmicom 3. kola danas u Amsterdamu protiv Azerbejdžana završavamo svoj nastup.

Stanje u grupi D je takvo da Gruzija ima šest bodova, Španija četiri, Azerbejdžan jedan, dok su jedini definitivno otpisani Zmajevi bez bodova.

Izuzetan motiv danas će imati selekcija Azerbejdžana koja će se nadati pobjedi Gruzije nad Španijom, te će im trebati onda ubjedljiva pobjeda protiv naše selekcije kako bi se plasirali dalje.

Ipak, nadamo se da im to nećemo dozvoliti i da ćemo protiv favorizovanog protivnika osvojiti prve bodove na Evropskom prvenstvu koje se održava u Holandiji.

Na jučerašnjoj press konferenciji selektor bh. tima Ivo Krezo prokometarisao je prve dvije utakmice.

"Vidi se razočarenje među igračima nakon utakmice sa Gruzijom jer su svjesni da su propustili veliku priliku da naprave dobar rezultat. Juče smo odradili trener regeneracije i pripremamo ekipu za sutrašnji meč. Smatram da smo protiv Gruzije zaslužili barem bod, ali nismo uspjeli i učinićemo sve da budemo spremni za Azerbejdžan", rekao je Krezo pa najavio i sam meč s Azerbejdžanom:

"Gledali smo njihove utakmice na ovom šampionatu i sigurno je da se radi o odličnoj reprezentaciji. Nisu slučajno rangirani među najboljih 10 selekcija u Evropi. Sigurno je da će i oni želiti sutra da poprave utisak i ostvare pobjedu. Ja se nadam da ćemo smoći snage da odigramo dobar meč i osvojimo prve bodove na Evropskom prvenstvu."

"Svi smo tužni jer nismo ostvarili bolji rezultat protiv Gruzije. Nismo zaslužili da izgubimo, igrali smo veoma dobro i imali smo prilike da riješimo meč. Protivnik nas je kaznio i kasnije smo pokušali rezultatski da se vratimo, ali nismo bili dovoljno agresivni. Sad nam slijedi utakmica protiv odlične ekipe koja je protiv jedne Španije dominirala i zaslužila možda i da pobijedi. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda protiv Azerbejdžana", dodao je Nermin Kahvedžić, reprezentativac naše zemlje.

Utakmica Azerbejdžan - Bosna i Hercegovina na rasporedu je od 17:30 sati u Ziggo Dome dvorani u Amsterdamu.

Top Komentari

Nele.
A sta je za nas i u kom sportu lako? Osim u sjedecoj odbojci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti